ویزای والدین استرالیا

خلاصه

ویزای والدین استرالیا مختص والدینی است که حداقل نصف فرزندانشان تابعیت یا اقامت دائم استرالیا را دارند. فرزندانی که تابعیت یا اقامت دائم استرالیا را دارند باید حتما در استرالیا سکونت داشته باشند.

اگر صرفا به دنبال اطلاعات درباره ویزاهای توریستی والدین هستید، میتوانید از این صفحه بازدید فرمایید:

ویزاهای توریستی سه ساله و پنج ساله والدین

ویزای والدین استرالیا به دو نوع اصلی زیر تقسیم میشود:

  • ویزای عادی والدین با هزینه ویزای عادی
  • ویزای اولویت دار والدین با هزینه ویزای هنگفت

اولین و مهمترین نکته در خصوص ویزای والدین استرالیا، زمان انتظار بسیار زیاد برای متقاضیان ویزای نوع عادی است. پروسه درخواست ویزاهای عادی والدین استرالیا ممکن است تا ۳۰ سال طول بکشد که علل آن هم از قرار زیر است:

  • تعداد بسیار زیاد متقاضیان این ویزا: تعداد والدینی که متقاضی دریافت این ویزا هستند بسیار زیاد است و متاسفانه ظرفیت این ویزاها محدود است. این ظرفیت به طور سالیانه توسط اداره مهاجرت استرالیا تعیین میشود و به طور مثال، ظرفیت ویزای عادی والدین استرالیا در سال ۲۰۱۷ – ۲۰۱۸، معادل ۱۵۰۰ نفر بود.
  • هزینه بالای والدین برای دولت استرالیا: افرادی که از طریق ویزای والدین وارد استرالیا میشوند، اکثرا سن بالایی دارند و از نظر دولت، برای بیمه درمانی استرالیا نوعی سربار به حساب می آیند. سیاست طولانی کردن پروسه ویزای والدین باعث میشود که این متقاضیان، درعین حال که میتوانند به طور قانونی به استرالیا رفت و آمد کنند و در این کشور زندگی کنند، تا هنگام اخذ ویزای قطعی اجازه استفاده از خدمات بیمه درمانی و دیگر خدمات رفاهی اجتماعی را نداشته باشند.

با توجه به موارد بالا، دولت استرالیا در سال ۲۰۰۳ ویزای اولویت دار والدین را معرفی کرد که متقاضیان آن میتوانند در قبال پرداخت هزینه اضافی ( در حال حاضر، ۴۳۶۰۰ دلار استرالیا برای هر یک از والدین)، طی حداکثر ۳ سال ویزای خود را دریافت کنند.

ویزای عادی والدین (شامل ویزاهای ۱۰۳ و ۸۰۴)

هزینه ویزا

  • متقاضی اصلی: ۴۰۳۵ دلار استرالیا در زمان ارسال درخواست ویزا و ۲۰۶۵ دلار استرالیا در زمان دریافت ویزا
  • همسر یا فرزند بالای ۱۸ سال: ۲۰۲۰ دلار استرالیا
  • فرزند پایین ۱۸ سال: ۱۰۱۰ دلار استرالیا

مدت اعتبار ویزا

دائم

اطلاعات بیشتر در مورد این ویزا

تمامی والدینی که حداقل نصف فرزندان آنها اقامت یا تابعیت استرالیا را دارند و در استرالیا ساکن هستند، میتوانند برای این ویزا اقدام کنند. البته والدین باید بطور رسمی توسط فرزندان اسپانسر شوند.

مزیت این ویزا هزینه نسبتا پایین آن نسبت به ویزای اولویت دار والدین است و عیب بزرگ آن هم، زمان بررسی بسیار طولانی درخواست ویزا است که ممکن است به ۳۰ سال هم برسد.

لزوم پرداخت مبلغی به دولت به عنوان ضمانت

برای اطمینان از اینکه تازه واردین از طریق ویزای عادی والدین میتوانند هزینه های روزمره خود را پرداخت کنند، دولت استرالیا مبلغی را به عنوان ضمانت، از اسپانسرها (فرزندان این افراد) دریافت میکند که این مبلغ بعد از ۲ سال به آنها عودت داده میشود. این مبلغ برای متقاضی اصلی ۵ هزار دلار و برای همسر و فرزند هر کدام ۲ هزار دلار استرالیا است.

امکان اقامت در استرالیا تا دریافت ویزای عادی والدین

متقاضیان ویزای والدین که بالاتر از ۶۵ سال سن داشته باشند میتوانند تحت شرایطی برای ویزای عادی مختص والدین داخل استرالیا (ویزای ۸۰۴) اقدام کنند. مزیت بزرگ این ویزا این است که پس از ارسال درخواست ویزا،‌ متقاضیان اجازه اقامت نامحدود در استرالیا تا زمان دریافت نتیجه را خواهند داشت. البته این افراد به هیچ عنوان اجازه استفاده از خدمات بیمه درمانی را ندارند.

برای اقدام برای این ویزا، باید حداقل یکی از والدین بالای ۶۵ سال سن داشته باشد.

در صورتی که هر دوی والدین، پایین ۶۵ سال سن داشته باشند، فقط میتوانند برای ویزای عادی ۱۰۳ اقدام کنند که به آنها تا زمان دریافت نتیجه، اجازه اقامت در استرالیا را نخواهد داد. البته والدین همچنان میتوانند از طریق ویزای توریستی به استرالیا رفت و آمد کنند.

ویزای اولویت دار والدین (شامل ویزاهای دائم ۱۴۳ و ۸۶۴)

هزینه ویزا

  • متقاضی اصلی: ۳۸۵۵ دلار استرالیا در زمان ارسال درخواست ویزا و ۴۳۶۰۰ دلار استرالیا در زمان دریافت ویزا
  • همسر یا فرزند بالای ۱۸ سال: ۱۳۰۰ دلار استرالیا در زمان ارسال درخواست ویزا و ۴۳۶۰۰ دلار استرالیا در زمان دریافت ویزا
  • فرزند پایین ۱۸ سال: ۶۵۰ دلار استرالیا در زمان ارسال درخواست ویزا و ۲۰۹۵ دلار استرالیا در زمان دریافت ویزا

مدت اعتبار ویزا

دائم

زمان معمول بررسی درخواست ویزا

حدود ۳۶ ماه

اطلاعات بیشتر در مورد این ویزا

متقاضیان این ویزا میتوانند با پرداخت مبلغ اضافه (۴۳۶۰۰ دلار استرالیا برای هر کدام از والدین)، در پروسه بررسی ویزا اولویت بگیرند و در عرض ۳ سال، ویزای خود را دریافت کنند. همانند ویزای عادی والدین، متقاضیان این ویزا باید دارای فرزندانی باشند که تابعیت یا اقامت دائم استرالیا داشته باشند و در این کشور ساکن باشند. حداقل نصف فرزندان باید این شرایط را داشته باشند و یکی از فرزندان هم باید متقاضیان را اسپانسر کند.

با توجه به هزینه بالایی که متقاضیان ویزای اولویت دار والدین باید بپردازند، آنها میتوانند ابتدا برای نوع موقت این ویزا (ویزای ۱۷۳ یا ۸۸۴) اقدام کنند. این ویزای موقت، اعتباری ۲ ساله دارد و متقاضیان در هر زمان طی این ۲ سال میتوانند برای نوع دائم این ویزا اقدام کنند.

مزیت اصلی ویزای اولویت دار موقت برای متقاضیان، امکان پرداخت مبلغ هنگفت ویزا در ۲ قسط، یکی در هنگام اخذ ویزای موقت و دیگری در هنگام اخذ ویزای دائم است.

لزوم پرداخت مبلغی به دولت به عنوان ضمانت

برای اطمینان از اینکه تازه واردین از طریق ویزای اولویت دار والدین میتوانند هزینه های روزمره خود را پرداخت کنند، دولت استرالیا مبلغی را به عنوان ضمانت از اسپانسرها دریافت میکند که این مبلغ بعد از ۱۰ سال به آنها عودت داده میشود. این مبلغ برای متقاضی اصلی ۱۰ هزار دلار و برای همسر و فرزند هر کدام ۴ هزار دلار استرالیا است.

امکان اقامت در استرالیا تا زمان دریافت ویزای اولویت دار والدین

متقاضیان ویزای والدین که بالاتر از ۶۵ سال سن داشته باشند میتوانند تحت شرایطی برای ویزای اولویت دار مختص والدین داخل استرالیا (ویزای ۸۶۴) اقدام کنند. مزیت بزرگ این ویزا این است که پس از ارسال درخواست ویزا،‌ متقاضیان اجازه اقامت نامحدود در استرالیا تا زمان دریافت نتیجه را خواهند داشت. البته این افراد به هیچ عنوان اجازه استفاده از خدمات بیمه درمانی را ندارند.

برای اقدام برای ویزای موقت (Bridging Visa)، باید حداقل یکی از والدین بالای ۶۵ سال سن داشته باشد.

در صورتی که هر دوی والدین، پایین ۶۵ سال سن داشته باشند، فقط میتوانند برای ویزای اولویت دار ۱۷۳ اقدام کنند که تا زمان دریافت نتیجه، به آنها اجازه اقامت در استرالیا را نخواهد داد. ولی والدین همچنان میتوانند از طریق ویزای توریستی به استرالیا رفت و آمد کنند.

مدارک لازم برای ویزا

  • شناسنامه
  • کارت ملی
  • سند ازدواج
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • مدارک دال بر شهروندی یا حق اقامت دائم فرزند یا فرزندان
  • عکس سایز پاسپورت

بیمه درمانی استرالیا