ویزای تحصیلی یا دانشجویی استرالیا – ویزای ۵۰۰ استرالیا

خلاصه

همانطور که از اسم این ویزا مشخص است، ویزای دانشجویی یا همان ویزای ۵۰۰ استرالیا مختص افرادی است که در یک دوره تحصیلی معتبر استرالیا ثبت نام کرده اند و قصد ورود به استرالیا برای شرکت در آن را دارند.

هزینه ویزا

  • متقاضی اصلی: ۶۲۰ دلار استرالیا
  • همراه بالای ۱۸ سال: ۴۶۰ دلار استرالیا
  • همراه پایین ۱۸ سال: ۱۵۰ دلار استرالیا

مدت اعتبار ویزا

حداکثر ۵ سال بسته به طول دوره تحصیلی

شرایط کلی لازم برای اخذ ویزا

  • ثبت نام قطعی در یک دوره تحصیلی در استرالیا
  • اثبات توانایی مالی برای پرداخت هزینه های زندگی و تحصیل در استرالیا
  • اثبات داشتن تسلط بر زبان انگلیسی
  • داشتن بیمه درمانی برای بازه زمانی اقامت در استرالیا
  • اثبات اینکه بعد از اتمام دوره تحصیلی، قصد برگشت به کشور خود را دارید (Genuine Temporary Entrant)

زمان معمول بررسی درخواست ویزا

  • برای دوره PhD: حدود ۲ تا ۳ ماه
  • برای دوره های لیسانس و فوق لیسانس: حدود ۲ تا ۶ هفته
  • برای دوره های دبستان و دبیرستان: حدود ۲ تا ۴ ماه

اطلاعات بیشتر در مورد این ویزا

ویزای دانشجویی استرالیا در سالیان اخیر به عنوان پلی برای اخذ اقامت استرالیا پس از اتمام تحصیل استفاده میشده است اما متاسفانه از اوایل سال ۱۳۹۷، اخذ ویزای دانشجویی استرالیا برای ایرانیان نسبتا سخت شده است. دلیل اصلی این امر:

یکی از مهمترین شرایط لازم برای این ویزا، اثبات این است که بعد از اتمام تحصیل در استرالیا، قصد واقعی برای بازگشت به کشور خود را دارید و در حال حاضر، با توجه به وضعیت اقتصادی نامساعد ایران، اثبات این مساله برای ایرانیان کمی دشوار است.

با توجه به این موضوع، در اولین قدم به بررسی معیارها و نحوه اثبات قصد واقعی برای ترک استرالیا بعد از اتمام دوره تحصیلی میپردازیم.

معیارهای اداره مهاجرت استرالیا برای اطمینان از اینکه بعد از اتمام دوره تحصیلی، به کشور خود باز میگردید

همانطور که اشاره شد، این مبحث سخت ترین شرط ویزای دانشجویی استرالیا برای ما ایرانیان است. در همین رابطه، متقاضیان ویزای دانشجویی استرالیا باید در هنگام ارسال درخواست ویزا، متنی بنویسند و در آن به اداره مهاجرت استرالیا توضیح دهند که چه طور این شرط ویزای دانشجویی استرالیا را دارند(Genuine Temporary Entrant Statement یا GTE Statement). مواردی که اداره مهاجرت استرالیا در این رابطه مد نظر قرار میدهد:

وضعیت متقاضی در کشور خود
  • آیا متقاضی امکان تحصیل در رشته مشابه در کشور خود را دارد و اگر جواب مثبت است، دلیل او برای تحصیل در استرالیا چیست؟
  • میزان وابستگی متقاضی به کشورش چقدر است؟ به طور مثال، آیا خانواده ای نزدیک یا وابستگی شغلی در ایران بعنوان انگیزه بازگشت از استرالیا وجود دارد؟
  • وضعیت مالی متقاضی چگونه است؟ آیا وضعیت مالی خوب در ایران میتواند انگیزه ای برای بازگشت متقاضی از استرالیا باشد؟
  • آیا متقاضی تعهدی برای انجام خدمت سربازی در کشورش دارد؟ چنانچه جواب مثبت است، متقاضی انگیزه کمتری برای بازگشت به کشورش خواهد داشت.
  • وضعیت سیاسی و معیشتی کشور متقاضی چگونه است؟
وضعیت احتمالی متقاضی بعد از رسیدن به استرالیا
  • میزان وابستگی متقاضی به استرالیا چقدر خواهد بود؟ به طور مثال، وجود خانواده نزدیک در استرالیا انگیزه ای برای ماندن در استرالیا خواهد بود.
  • میزان آگاهی متقاضی درباره شرایط زندگی در استرالیا و تحصیل در رشته و دانشگاه مورد نظر چقدر است؟ انتظار اداره مهاجرت استرالیا از متقاضیان این است که درباره شرایطشان در استرالیا، دانش و آگاهی واقعی داشته باشند.
ارزش دوره تحصیلی برای آینده متقاضی
  • آیا دوره تحصیلی مورد نظر متقاضی در استرالیا با تحصیلات قبلی و شغل او مرتبط است؟ آیا تحصیل در دوره مورد نظر برای آینده شغلی متقاضی سودمند است؟
  • آیا مقطع تحصیلی مورد نظر با تحصیلات قبلی وی همخوانی دارد؟
  • درآمدی که متقاضی پس از اتمام دوره تحصیلی در کشورش خواهد داشت در مقایسه با استرالیا چقدر است؟
سابقه سفر به کشورهای خارجی
  • آیا قبلا درخواست ویزای متقاضی برای کشوری رد شده است؟
  • آیا متقاضی موفق به اخذ ویزا از کشورهایی که شرایط سختی برای اعطاء ویزا دارند، شده است؟
  • آیا متقاضی در موعد مقرر، کشورهایی که قبلا به آنها سفر کرده است را ترک کرده است؟
نتیجه ای که این شرایط برای ما ایرانیان خواهد داشت

همانطور که مطالعه کردید، اثبات بسیاری از این شرایط برای ما ایرانیان بسیار سخت خواهد بود. ولی در عمل، اداره مهاجرت استرالیا در بررسی مدارک متقاضیان ایرانی کمی انعطاف پذیر است اما با توجه به شرایط بالا، متقاضیان ایرانی باید موارد زیر را مد نظر داشته باشند:

  • متقاضیان ایرانی فقط برای دریافت ویزای دانشجویی در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری شانس دارند.
  • شانس دریافت ویزا برای متقاضیان ویزای دانشجویی که موفق به دریافت بورس شده اند، بسیار بیشتر از افرادی است که قصد پرداخت هزینه ها با هزینه شخصی دارند.
  • شانس دریافت ویزا برای متقاضیانی که برای ویزای دانشجویی استرالیا بعنوان خانواده اقدام میکنند،‌ به مراتب کمتر از افرادی است که به تنهایی قصد سفر دارند.
  • سن متقاضی باید با مقطع تحصیلی مورد نظر همخوانی داشته باشد. به طور مثال، یک فرد ۲۵ ساله شانس کمی برای دریافت ویزای تحصیلی استرالیا برای مقطع لیسانس خواهد داشت.

اثبات توانایی مالی برای پرداخت هزینه های زندگی و تحصیل در استرالیا

متقاضیان ویزای دانشجویی استرالیا باید ثابت کنند که توانایی پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی در استرالیا را در دوره اقامت در این کشور دارند. برای اثبات این موضوع، متقاضیان ایرانی باید صورتحساب بانکی ارائه دهند که نشان دهد هزینه بلیط هواپیما، شهریه دانشگاه و هزینه زندگی در کشور استرالیا را برای حداقل ۱۸ ماه اول اقامت در این کشور دارند. در همین ارتباط، باید موارد زیر را مد نظر داشته باشید:

  • صورتحساب بانکی باید بنام شخص متقاضی یا خانواده نزدیک وی باشد.
  • مبلغ مورد نظر اداره مهاجرت استرالیا، باید حداقل ۳ ماه در حساب بانکی موجود بوده باشد.
  • ارائه صورت حساب بانکی با مشخصات ذکر شده الزامی است و به هیچ وجه، امکان ارائه اسناد دیگر مالی مانند سند ملک به عنوان مدرک جایگزین وجود ندارد.
  • هزینه بلیط هواپیما برای استرالیا حدود ۱۵۰۰ دلار استرالیا محاسبه میشود.
  • هزینه شهریه دانشگاه متغیر است و بستگی به دانشگاه مورد نظر دارد.
  • هزینه زندگی در استرالیا به صورت زیر محاسبه میشود:
    • هزینه سالانه زندگی متقاضی اصلی: ۲۹۰ ۲۰ دلار استرالیا
    • هزینه سالانه زندگی همسر متقاضی: ۱۰۰ ۷ دلار استرالیا
    • هزینه سالانه زندگی فرزند متقاضی: ۰۴۰ ۳ دلار استرالیا

اثبات داشتن تسلط بر زبان انگلیسی

متقاضیان ویزای دانشجویی استرالیا باید ثابت کنند تسلط کافی بر زبان انگلیسی دارند. چنانچه متقاضی دارای پاسپورت یکی از کشورهای آمریکا، کانادا، ایرلند، انگلستان و نیوزلند باشد و یا در ۲ سال اخیر، یک مدرک تحصیلی در استرالیا دریافت کرده باشد نیازی به ارائه مدرک زبان ندارد. در غیر این صورت، متقاضی باید مدرک زبان مبنی بر کسب حداقل یکی از نمره های زیر را ارائه کند:

نام آزمون زبان حداقل نمره مورد نیاز حداقل نمره مورد نیاز در صورت ثبت نام برای دوره زبان ۱۰ هفته ای حداقل نمره مورد نیاز در صورت ثبت نام برای دوره زبان ۲۰ هفته ای
IELTS 4.5 5 5.5
TOEFL iBT 46 35 32
CAE 162 154 147
PTE 42 36 30
OET نمره B در هر مهارت نمره B در هر مهارت نمره B در هر مهارت

داشتن بیمه درمانی مخصوص دانشجویان خارجی

داشتن بیمه درمانی مخصوص دانشجویان خارجی برای تمام دوران اقامت در استرالیا الزامی است. هزینه تقریبی این نوع بیمه حدود ۵۰۰ دلار استرالیا در سال است.

ثبت نام قطعی دوره تحصیلی و پرداخت شهریه کامل ترم اول

یکی از مدارک لازم برای درخواست ویزای دانشجویی استرالیا، COE یا Confirmation of Enrolment است. این مدرک پس از ثبت نام قطعی در دانشگاه و پرداخت شهریه کامل ترم اول از طرف دانشگاه صادر میشود و ارائه آن در زمان ارسال درخواست ویزا الزامی است.

برای کسب اطلاعات درباره اخذ پذیرش دانشگاهی در استرالیا میتوانید از این صفحه بازدید فرمایید:

تحصیل در استرالیا

مدارک لازم برای ویزای دانشجویی استرالیا

  • پاسپورت متقاضی و همراهان
  • شناسنامه متقاضی و همراهان
  • کارت ملی متقاضی و همراهان
  • سند ازدواج (در صورت تاهل)
  • گواهی عدم سوء پیشینه برای متقاضی و همراهان
  • صورتحساب بانکی برای اثبات توانایی پرداخت هزینه های زندگی و تحصیل در استرالیا
  • مدرک ثبت نام در دانشگاه (COE)
  • بیمه دانشجویی
  • مدرک زبان و یا مدرک دال بر معافیت برای ارائه مدرک زبان
  • GTE Statement
  • در صورت امکان، مدارک تکمیلی دیگر برای اثبات اینکه بعد از اتمام دوره تحصیلی، قصد بازگشت به کشور خود را دارید

برای صرفه جویی در وقت و هزینه، توصیه ما به شما در خصوص ترجمه مدارک برای کشور استرالیا، استفاده از ترجمه ناتی است.

دارالترجمه و دفتر ترجمه ناتی در تهران