مشاغل پر درآمد استرالیا

کشور استرالیا با حدود ۲۴.۵ میلیون نفر جمعیت، طیف وسیعی از مشاغل با درآمدهای مختلف را در خود جای داده است. با توجه به این موضوع، متقاضیان ایرانی که قصد مهاجرت به استرالیا را دارند کنجکاو هستند که بدانند کدام دسته از مشاغل در استرالیا درآمد بیشتری دارند.

قبل از همه چیز لازم است بدانید که مشاغل پردرآمد و کم درآمد در استرالیا تقریبا ارتباط زیادی با مشاغل در ایران ندارند و این مساله بسیاری از ایرانیانی که وارد استرالیا میشوند را شگفت زده میکنند.

به طور مثال، مشاغل فنی مانند لوله کشی و کلیدسازی در ایران جزو مشاغل تقریبا کم درآمد حساب میشوند. حال اینکه در استرالیا، به علت کمبود نیروهای متخصص فنی، دستمزد این افراد سرسام آور است. یک لوله کش در ملبورن برای انجام یک تا دو ساعت کار ممکن است تا ۵۰۰ دلار دستمزد بگیرد!

نکته مهم دیگر درباره درآمد در استرالیا این است که عملا حتی با حداقل درآمد قانونی در استرالیا (حدود ۵۰ هزار دلار استرالیا در سال) میتوان زندگی خوب و بی دغدغه ای در استرالیا داشت که البته علت “بهشت” تلقی شدن استرالیا توسط مهاجرین هم همین است. سیستم استرالیایی کار کردن به این صورت است که معمولا در یک خانواده، هر دو زن و مرد کار تمام وقت دارند و حتی اگر حداقل حقوق هم دریافت کنند، باز هم درآمد کافی برای بازپرداخت وام خرید خانه و ماشین و مخارج روزمره زندگی را خواهند داشت.

با توجه به توضیحات بالا و صرفا محض اطلاع شما، طبق یافته های اخیر اداره مالیات استرالیا ، مشاغل زیر، ۱۰ شغل برتر استرالیا از نظر میزان درآمد هستند . نمودار زیر، درآمد سالانه این مشاغل را در واحد دلار استرالیا نشان میدهد.

                       عنوان شغلی           میانگین درآمد سالیانه
جراح $393,467
 متخصص بیهوشی  $359,056
 متخصص داخلی  $291,140
 تحصیلدار مالی  $263,309
 روانپزشکان  $211,024
 سایر پزشکان  $199,590
 قضات و سایر متخصصان حقوقی  $198,219
 مهندسین معدن  $166,557
 مدیران ارشد و مدیر عاملان  $158,249
 مدیران مهندسی  $148,852

در حالیکه تعدادی از تخصص های پزشکی مطلقا صدر این لیست را از آن خود کرده اند، تعدادی از مشاغل حوزه ی حقوق ، معدن ، مالی و تجاری نیز در این لیست به چشم میخورند.

میانگین حقوق دریافتی در استرالیا برای گروهای سنی مختلف

حالا با نگاهی به میانگین سنی افراد و میزان درآمد هفتگی آنها، میتوانیم دریابیم که چه حدود سنی دراسترالیا ،بیشترین درآمد را به خود اختصاص داده است. 

رنج سنیمیانگین درآمد هفتگی
20 ساله و جوان تر$383.70
21 تا 34 ساله$1,127.60
35 تا 44 ساله$1,503.70
45 تا 54 ساله$1,544.20
55 ساله و مسن تر$1,373.40

جدول بالا نشان می دهد که درآمد خانوارها به طرز چشمگیری از نوجوانی تا اواسط زندگی افزایش می یابد و با نزدیک شدن به دوران بازنشستتگی، به تدریج سقوط می کند.

علاوه بر این، داده های اداره آمار استرالیا نشان می دهد که در حال حاضر، متوسط درآمد هفتگی خانوارها در استرالیا معادل ۱۴۳۸ دلار استرالیا است .  

نرخ بیکاری در ایالتهای مختلف استرالیا

نرخ بیکاری در ایالتهای مختلف استرالیا متفاوت است و دانستن اینکه کدام یکی از ایالتهای استرالیا نرخ بیکاری کمتری دارد میتواند برای انتخاب ایالت مقصد توسط متقاضیان مهاجرت به استرالیا سودمند باشد.

محض اطلاع شما، نرخ بیکاری ایاتهای مختلف استرالیا در ماه آگوست ۲۰۱۹ در جدول زیر خلاصه شده است:

ایالتنرخ بیکاری

قلمرو مرکزی استرالیا (Australian Capital Terriitory)

3.5

نیوسات ولز (New South Wales)

4.3

ویکتوریا (Victoria)

4.9

قلمرو شمالی (Northern Territory )

5.1

استرالیای غربی (Western Australia)

5.8

کویینزلند (Queensland)

6.4

تاسمانی (Tasmania)

6.4

استرالیای جنوبی (South Australia)

7.3

محله های ثروتمندنشین استرالیا

بر اساس داده های اخیر اداره مالیات استرالیا، مرفه ترین محله های استرالیا در ایالتهای نیو سات ولز (که سیدنی در آن قرار دارد) و ویکتوریا ( که ملبورن در آن قرار دارد) میباشد. متوسط قیمت خانه در این محله ها به بالای چند میلیون دلار میرسد. لیست ثروتمندترین محله های استرالیا از قرار زیر هستند:

رتبهمحلهایالت
1Palm Beachنیوسات ولز (New South Wales)
2Toorakویکتوریا (Victoria)
3Darling Pointنیوسات ولز (New South Wales)
4Dover Heightsنیوسات ولز (New South Wales)
5Northbridgeنیوسات ولز (New South Wales)
6Bellevue Hillنیوسات ولز (New South Wales)
7Mosmanنیوسات ولز (New South Wales)
8Portseaویکتوریا (Victoria)
9Woolwichنیوسات ولز (New South Wales)

ویزای آخرین بازمانده یا خویشاوند استرالیا – ویزاهای ۱۱۵ و ۸۳۵

خلاصه

ویزای آخرین بازمانده استرالیا مختص افرادی است که تمامی اقوام نزدیک آنها ساکن استرالیا هستند و در این کشور اقامت دائم دارند. این ویزا از نوع دائم است و صاحب ویزا اجازه دارد به طور نامحدود در استرالیا سکونت داشته باشید و در این کشور کار کند. این ویزا دو نوع دارد که عینا شبیه هم هستند و تنها تفاوت آنها، اجازه اقدام برای ویزا در داخل یا خارج از استرالیا است.

هزینه ویزا

  • متقاضی اصلی: ۴۳۵۰ دلار استرالیا
  • عضو خانواده بالای ۱۸ سال: ۲۱۷۵ دلار استرالیا
  • عضو خانواده پایین ۱۸ سال: ۱۰۹۰ دلار استرالیا

مدت اعتبار ویزا

نامحدود

شرایط لازم برای اخذ ویزا

  • تمامی والدین، خواهرها و برادرها و فرزندان بالای ۲۳ سال در استرالیا اقامت دائم داشته باشند.
  • چنانچه متقاضی متاهل است، پدر و مادر همسر هم باید اقامت دائم استرالیا را داشته باشند.
  • داشتن اسپانسر برای گارانتی پرداخت مخارج در استرالیا
  • داشتن شرایط سلامت پزشکی
  • عدم داشتن سابقه کیفری

زمان معمول بررسی درخواست ویزا

حدود ۵۰ سال(!)

اطلاعات بیشتر در مورد این ویزا

ویزای آخرین بازمانده استرالیا مناسب افرادی است که تمامی اعضاء نزیک خانواده آنها در استرالیا ساکن هستند و اقامت دائم دارند. همانطور که در بالا اشاره شد، منظور از خانواده نزدیک، پدر و مادر، خواهر و برادر و فرزند متقاضی و همینطور پدر و مادر همسر متقاضی است. چنانچه حتی یکی از این اعضاء خانواده اقامت دائم استرالیا را نداشته باشند، درخواست ویزای متقاضی رد خواهد شد.

ویزای آخرین بازمانده به دو نوع زیر تقسیم میشود:

  • ویزای ۱۱۵ مختص افرادی که در خارج از استرالیا هستند.
  • ویزای ۸۳۵ استرالیا مختص افرادی که در داخل استرالیا حضور دارند.

با توجه به زمان بررسی بسیار طولانی و عجیب این ویزا، عملا ویزای ۱۱۵ استرالیا که مختص متقاضیان خارج از استرالیا میباشد، هیچ کاربردی ندارد.

همانطور که در بالا اشاره شد، از زمان درخواست ویزای آخرین بازمانده تا دریافت نتیجه، حدود ۵۰ سال طول میکشد! علت این امر، سهمیه سالانه بسیار کمی است که اداره مهاجرت استرالیا برای این ویزا در نظر گرفته است. با توجه به این موضوع، تنها حالتی که میتوان از این ویزا به طور مفید استفاده کرد، برای افرادی است که در داخل استرالیا حضور دارند و برای ویزای نوع ۸۳۵ اقدام میکنند. البته عملا دریافت نتیجه ویزا از این طریق باز هم همانقدر طولانی خواهد بود ولی مزیت بزرگ این کار، اجازه اقامت متقاضی در استرالیا تا زمان دریافت ویزا است. فرد متقاضی اجازه دارد از تمامی امکانات ویزای دائم استرالیا (بغیر از اقدام برای شهروندی این کشور) تا زمان دریافت نتیجه ویزا (البته چنانچه در قید حیات باشد) استفاده کند.

نکته بسیار مهم اینکه بسیاری از افرادی که موفق به دریافت ویزای موقت استرالیا میشوند، به دلیل وجود شرط “No further stay”، امکان اقدام برای ویزاهای خانوادگی را در خاک استرالیا نخواهند داشت.