مهاجرت کاری به استرالیا و امتیاز بندی ویزای کار ۱۸۹، ۱۹۰ و ۴۹۱ استرالیا

مهاجرت کاری به استرالیا یکی از متداولترین راهها برای اخذ اقامت استرالیاست. سیستم گزینشی متقاضیان مهاجرت به استرالیا بر مبنای امتیاز میباشد و برای اقدام برای ویزا، متقاضی نیاز به داشتن حداقل ۶۵ امتیاز دارد.

برای اقدام برای ویزاهای مهارت استرالیا، متقاضی مهاجرت به استرالیا باید شاغل به حرفه ای باشد که در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا وجود دارد. برای مشاهده این لیست میتوانید از این صفحه بازدید فرمایید.

توجه داشته باشید که مشاغل در این لیست به ۳ دسته MLTSSL ، STSOL و ROL تقسیم میشوند و تفاوت اصلی آنها از قرار زیر است:

  • MLTSSL مخفف عبارت Medium and Long Term Strategic Skill List میباشد و در واقع شامل مشاغلی است که کشور استرالیا در بلند مدت به آنها نیاز دارد.
  • STSOL مخفف عبارت Short Term Skilled Occupation List است و شامل مشاغلی است که کشور استرالیا در کوتاه مدت به آنها نیاز دارد.
  • ROL مخفف Regional Occupation List شامل مشاغلی است که کشور استرالیا صرفا در مناطق کم جمعیت به آنها نیاز دارد.

قبل از ارائه توضیح درباره انوع ویزاهای مهارت استرالیا، توجه شما را به توضیحاتی درباره نحوه محاسبه امتیاز برای این ویزاها جلب میکنیم. در ضمن توجه داشته باشید که توضیحات زیر مختص رشته های غیر پزشکی است و روند مهاجرت پزشکان به استرالیا با رشته های غیر پزشکی تفاوت دارد.

سن

اولین شرط برای اقدام برای مهاجرت کاری به استرالیا، داشتن سن کمتر از ۴۵ سال است. جدول امتیاز بندی سن برای مهاجرت کاری به استرالیا از قرار زیر است:

  • ۱۸ تا ۲۵ سال – ۲۵ امتیاز
  • ۲۶ تا ۳۳ سال – ۳۰ امتیاز
  • ۳۴ تا ۴۰ سال – ۲۵ امتیاز
  • ۴۱ تا ۴۵ سال – ۱۵ امتیاز

همانطور که میبینید، حداکثر امتیاز سن به متقاضیان بین ۲۵ تا ۳۳ سال تعلق میگیرد.

مدرک زبان

داشتن حداقل نمره آیلتس ۶ در همه مهارتها یا معادل آن برای اقدام برای مهاجرت به استرالیا از طریق مهارت الزامی میباشد و کسب حداقل نمره ۷ در همه مهارتها در امتحان آیلتس، ۱۰ امتیاز و حداقل نمره ۸ در همه مهارتها در این امتحان، ۲۰ امتیاز به امتیازهای متقاضی اضافه میکند.

تاریخ شرکت در امتحان زبان باید حداکثر سه سال قبل از دریافت دعوتنامه ویزای استرالیا باشد.

توجه داشته باشید که امکان ارائه انواع دیگر مدارک زبان مانند تافل، پی تی ای و … هم به اداره مهاجرت استرالیا وجود دارد. آزمونهای انگلیسی مورد قبول اداره مهاجرت استرالیا و نمره معادل آنها در جدول زیر لیست شده اند:

حداقل نمره اجباری 10 20
Listenning
IELTS 6 7 8
OET B B A
TOEFL iBT 12 24 28
PTE Academic 50 65 79
CAE 16 185 200
Reading
IELTS 6 7 8
OET B B A
TOEFL iBT 13 244 29
PTE Academic 50 65 79
CAE 169 185 200
Writing
IELTS 6 7 8
OET B B A
TOEFL iBT 21 27 30
PTE Academi 50 65 79
CAE 169 185 200
Speaking
IELTS 6 7 8
OET B B A
TOEFL iBT 18 23 26
PTE Academic 50 65 79
CAE 169 185 200
Total
IELTS 6 7 8
OET B B A
TOEFL iBT: 60 94 110
PTE Academic 50 65 79
CAE 169 185 200

در حال حاضر، اکثر متقاضیان مهاجرت به استرالیا امتحان PTE را انتخاب میکنند. برای اطلاعات بیشتر درباره این امتحان میتوانید از صفحه شرکت در امتحان PTE بازدید فرمایید.

مدرک تحصیلی

متقاضیان ویزاهای مهارت استرالیا با مدرک فوق دیپلم ۱۰ امتیاز ، کارشناسی و کارشناسی ارشد ۱۵ امتیاز و دکترا ۲۰ امتیاز برای مدرک تحصیلی خود کسب خواهند کرد.

توجه داشته باشید که داشتن تحصیلات مرتبط با شغل متقاضی، برای اقدام برای مهاجرت استرالیا ضروری است و امکان اقدام برای ویزای مهارت استرالیا بدون داشتن تحصیلات مرتبط وجود ندارد. البته استثنا برای این موضوع، رشته های کامپیوتر و همچنین رشته های مدیریتی هستند که تحت شرایطی، امکان جایگزینی سابقه کار با مدرک تحصیلی برای آنها وجود دارد.

نحوه ارزشیابی مدارک تحصیلی متقاضیان ایرانی

بر مبنای توصیه وزارت آموزش استرالیا ، دانشگاهها و موسسات آموزشی ایران به دو دسته درجه ۱ (Section 1) و درجه ۲ (Section 2) تقسیم میشوند.

در صورت درجه ۱ بودن دانشگاه، ارزش مدرک مطابق با مدارک اخذ شده از دانشگاههای استرالیا است . به طور مثال، چنانچه متقاضی فارغ التحصیل دانشگاه آزاد تهران باشد، از آنجا که این دانشگاه درجه ۱ حساب میشود، امتیاز کامل مدرک کارشناسی را دریافت میکند.

حال اینکه مدارک دانشگاهی که از دانشگاههای درجه ۲ ایران دریافت شده اند، با ارزشی پایینتر از ارزش اسمی آنها ارزشیابی خواهند شد. به طور مثال، ارزش مدرک کارشناسی اخذ شده از دانشگاه آزاد قزوین، معادل فوق دیپلم در نظر گرفته میشود.

لطفا برای اطلاع از سکشن بندی دانشگاههای ایران، از این صفحه بازدید فرمایید.

سابقه کاری در خارج از استرالیا

داشتن سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی پس از فراغت از تحصیل در خارج از کشور استرالیا، میتواند طبق جدول زیر تا ۱۵ امتیاز به متقاضیان مهاجرت به استرالیا کمک کند.

سابقه کار در ۱۰ سال قبل از اقدام برای مهاجرت:

  • حداقل ۳ سال – ۵ امتیاز
  • حداقل ۵ سال -۱۰ امتیاز
  • حداقل ۸ سال -۱۵ امتیاز

برای اثبات سابقه کار، الزاما نیازی به سابقه بیمه نمیباشد و در بعضی موارد،‌ارائه مدارکی مانند نامه اشتغال به کار، صورتحساب بانکی، فیش حقوقی، قرارداد و … برای کسب امتیاز سابقه کار کفایت میکند.

توجه داشته باشید که مهاجرت به استرالیا بدون سابقه کار هم برای بعضی مشاغل امکانپذیر است که البته این مساله به سازمان ارزیابی کننده شغل متقاضی بستگی دارد. بطور مثال، حسابداران و مهندسین الزاما نیازی به سابقه کار ندارند (البته مادامی که حد نصاب جمع امتیاز آنها به مقدار لازم برسد) و در صورت جبران کمبود امتیاز سابقه کار از طریق سایر فاکتورها (مانند نمره زبان، مدرک تحصیلی، امتیاز همسر و …)، امکان مهاجرت به استرالیا بدون سابقه کار برای این دسته از مشاغل وجود دارد.

حال اینکه متقاضیان مهاجرت به استرالیا از طریق مشاغلی مانند برقکار و تکنیسین عمران،امکان مهاجرت بدون سابقه کار را حتی در صورت داشتن مجموع امتیاز مورد نیاز، نخواهند داشت. همانطور که اشاره شد، تشخیص اینکه آیا امکان مهاجرت به استرالیا بدون سابقه کار برای شغلی وجود دارد بستگی به نظر سازمان ارزیابی کننده مهارت دارد. مسولیت این سازمان، ارزیابی تخصصی مدارک تحصیلی و شغلی متقاضی و تشخیص صلاحیت یا عدم صلاحیت وی در شغل مورد نظر میباشد.

امتیاز مجرد بودن یا داشتن همسر

افراد مجرد ۱۰ امتیاز دریافت میکنند و افراد متاهل هم در صورتی که شرایط زیر را داشته باشند میتوانند امتیاز بگیرند:

  • در صورتی که همسر، پایین ۴۵ سال سن داشته باشد و نمره آیلتس ۶ در همه مهارتها یا معادل آن را داشته باشد، ۵ امتیاز اضافه میشود.
  • چنانچه همسر علاوه بر شرط بالا، شغلی داشته باشد که در لیست مورد نیاز اداره مهاجرت باشد، امکان دریافت ۵ امتیاز دیگر خواهد بود تا جمع امتیاز همسر به ۱۰ برسد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره امتیاز همسر میتوانید از این صفحه بازدید فرمایید.
اسپانسرشیپ ایالتی

برای ویزاهای مهارت ۱۹۰ و ۴۹۱، اخذ اسپانسرشیپ ایالتی به ترتیب ۵ و ۱۵ امتیاز به متقاضی کمک خواهند کرد.

فلسفه اسپانسرشیپ ایالتی، جذب نیروی کار توسط ایالتهایی از استرالیا است که در زمینه های مختلف کاری دچار کمبود نیروی کار محلی هستند. در صورتی که شغل متقاضی جزو مشاغل مورد نیاز ایالتها باشد، این ایالتها میتوانند کمبود امتیاز را جبران کنند و به اصطلاح متقاضی را اسپانسر کنند. در این صورت، متقاضی تعهد دارد برای مدت مشخصی در ایالت مربوطه زندگی و کار کند.

توجه داشته باشید که ظرفیت اسپانسرشیپ ایالتها متغیر است و این ظرفیت به طور سالانه توسط اداره مهاجرت استرالیا تعیین میشود.

آزمون ناتی

موفقیت در آزمون مترجمی حرفه ای ناتی استرالیا میتواند ۵ امتیاز به متقاضیان مهاجرت استرالیا کمک کند. برای کسب اطلاعات در مورد نحوه شرکت در امتحان ناتی، میتوانید از این صفحه بازدید فرمایید.

تحصیل در استرالیا

متقاضیانی که به مدت ۲ سال در استرالیا تحصیل کرده اند میتوانند از ۵ امتیاز برای دوره تحصیل خود در استرالیا بهره مند شوند.

علاوه بر ۵ امتیاز بالا، افرادی که در استرالیا تحصیل کرده اند و در رشته های مهندسی، علوم و ریاضی فارغ التحصیل شده اند، ۱۰ امتیاز دریافت میکنند. توجه داشته باشید که این امتیاز صرفا مختص افرادی است که در مقاطع حداقل دو ساله PhD و Masters by Research  فارغ التحصیل شده اند.

پس از ارائه توضیحات لازم در خصوص نحوه امتیازبندی ویزاهای استرالیا، توجه شما را به انواع ویزاهای مهارت استرالیا جلب میکنیم.

متداولترین ویزاهای مهارت استرالیا، ویزایهای ۱۸۹، ۱۹۰ و ۴۹۱ هستند.

انواع ویزاهای کار استرالیا

ویزای ۱۸۹ استرالیا

ویزای ۱۸۹، ویزایی دائم است و از این جهت هم برای اکثر متقاضیان مهاجرت به استرالیا ، مطلوبترین نوع ویزا برای اخذ اقامت استرالیا میباشد. اخذ این ویزا‌ نیازی به حمایت یا اسپانسرشیپ ندارد و صرفا کسب امتیاز لازم در رشته مورد نظر، برای دریافت این ویزای استرالیا کافی خواهد بود.

ویزای ۱۸۹ مختص افرادی است که مشاغلشان در لیست اول مشاغل استرالیا یا همان MTLSSL قرار دارد. توجه داشته باشید که متقاضیان ویزای ۱۸۹، فقط امکان استفاده از رشته های MLTSSL در این لیست را دارند.

ظرفیت این ویزا برای سال مالی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ استرالیا، معادل ۱۸۶۵۲ نفر تعیین شده است که به معنای حداکثر تعداد افرادی است که اجازه دارند در رشته های مختلف کاری، این ویزا را دریافت کنند.

ظرفیت نسبتا کم این ویزا باعث شده است که حداقل امتیاز لازم برای این ویزا به بالای ۸۰ امتیاز برسد که البته برای رشته های مختلف متفاوت است. با توجه به این موضوع، بیشتر متقاضیان ویزای مهارت استرالیا از طریق ویزاهای ۴۹۱ و ۱۹۰ (که در ادامه توضیح داده شده اند) اقدام میکنند.

امتیاز لازم ویزای ۱۸۹ برای مشاغل مختلف استرالیا به صورت ماهیانه منتشر میشود. آخرین اطلاعات درباره این مشاغل که توسط اداره مهاجرت استرالیا منتشر شده، در لینک زیر قابل مشاهده است.

برای اطلاع از آخرین تغییرات امتیازها میتوانید به طور مرتب از این صفحه بازدید فرمایید.

مزایای ویزای ۱۸۹
  • اخذ اقامت دائم استرالیا
  • فرزندان افراد دارای ویزای ۱۸۹ که در استرالیا متولد میشوند، به طور خودکار شهروند استرالیا محسوب میشوند.
  • امکان استفاده از بیمه درمانی استرالیا

شرط اصلی اقدام برای ویزای ۱۸۹، کسب امتیاز لازم (بالای ۸۰ امتیاز) برای رشته کاری متقاضی در لیست MLTSSL است.

ویزای ۱۹۰ استرالیا

ویزای ۱۹۰ استرالیا مشابه ویزای ۱۸۹ است با این تفاوت که برای اقدام برای این ویزا، نیاز به اسپانسرشیپ ایالتی است. برای جبران کمبود نیروی کار محلی، ایالتهای شش گانه استرالیا اقدام به اسپانسر کردن متقاضیانی میکنند که حرفه آنها صرفا در آن ایالت مورد نیاز است. شرط کلی برای این موضوع، دادن تعهد برای اقامت حداقل دو ساله در ایالت مربوطه توسط متقاضی میباشد.

شرط اصلی اقدام برای ویزای ۱۹۰، داشتن حداقل ۶۰ امتیاز و همچنین موافقت یک ایالت در استرالیا برای اسپانسر کردن فرد متقاضی میباشد.

مزیت اصلی ویزای ۱۹۰ نسبت به ویزای ۱۸۹ این است که امکان انتخاب شغل از هر دو لیست مشاغل MLTSSL و STSOL وجود دارد در حالی که برای ویزای ۱۸۹، شغل متقاضی باید حتما در لیست MLTSSL وجود داشته باشد. البته امتیاز لازم برای این ویزا هم به مراتب کمتر از ویزای ۱۸۹ است.

توجه داشته باشید که متقاضیانی که ۶۰ امتیاز دارند، میتوانند با این ویزا کمبود امتیاز خود تا ۶۵ امتیاز را از طریق اخذ اسپانسرشیپ ایالتی جبران کنند.

مزایای ویزای ۱۹۰
  • اخذ اقامت دائم استرالیا
  • فرزندان افراد دارای ویزای ۱۹۰ که در استرالیا متولد میشوند، به طور خودکار شهروند استرالیا محسوب میشوند.
  • امکان استفاده از بیمه درمانی استرالیا

ظرفیت این ویزا برای سال مالی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ استرالیا، معادل ۲۴۹۶۸ نفر تعیین شده است.

ویزای ۴۹۱ استرالیا

ویزای ۴۹۱ استرالیا دارای اعتبار ۵ ساله است و مانند ویزای ۱۹۰، برای اقدام برای این ویزا، نیاز به اسپانسرشیپ ایالتی خواهد بود. البته امکان استفاده از امتیاز اقامت خویشاوندان نزدیک در استرالیا نیز برای این ویزا وجود دارد.

امکان اقدام برای این ویزا برای افرادی که ۵۰ امتیاز دارند وجود دارد چرا که برای ویزای ۴۹۱، دریافت اسپانسرشیپ ایالتی ۱۵ امتیاز به مجموع امتیاز متقاضیان اضافه میکند. بعد از دریافت ویزای موقت ۴۹۱، چنانچه فرد به مدت ۳ سال در هر کدام از مناطق کم جمعیت استرالیا اقامت داشته باشد و با حداقل حقوق سالانه ۵۳۹۰۰ دلار استرالیا در این کشور مشغول به کار باشد ( به صورت تمام وقت یا مجموع معادل پاره وقت در هر رشته کاری)، امکان اقدام برای ویزای دائم (ویزای ۱۹۱) وجود دارد. توجه داشته باشید که حقوق ذکر شده، تقریبا حداقل حقوق قانونی کار در کشور استرالیا است.

به غیر از سیدنی، ملبورن و بریزبن، تمامی شهرهای استرالیا جزو مناطف کم جمعیت حساب میشوند.

برای ویزای ۴۹۱ استرالیا، امکان انتخاب رشته از هر کدام از لیستهای MLTSSL ، STSOL و یا Regional وجود دارد.

مزایای ویزای ۴۹۱
  • امکان اخذ اقامت دائم استرالیا بعد از سه سال زندگی و کار در مناطق کم جمعیت استرالیا
  • امکان استفاده از بیمه درمانی استرالیا
  • امکان نقل مکان به ملبورن، سیدنی یا بریزبن بعد از دریافت ویزای دائم

شرط اصلی اقدام برای ویزای ۴۹۱، داشتن حداقل ۵۰ امتیاز و همچنین موافقت یک ایالت در استرالیا برای اسپانسر کردن فرد متقاضی میباشد.

ظرفیت این ویزا، حداکثر ۱۵۰۰۰ متقاضی در سال است.

محدودیت دارندگان ویزای ۴۹۱ برای دریافت ویزاهای دیگر استرالیا

دارندگان ویزای ۴۹۱ استرالیا نمیتوانند در بازه سه ساله نخست دریافت ویزای ۴۹۱ برای ویزاهای زیر اقدام کنند:

مراحل اقدام برای مهاجرت کاری به استرالیا از قرار زیر است:

۱- اولین مرحله برای اقدام برای ویزای مهارت استرالیا، ارزیابی شغلی متقاضی با سازمان تخصصی ارزیابی کننده مربوطه است. این مرحله ممکن است تا ۳ ماه به طول بیانجامد و لازم به ذکر است که اکثر سازمانهای ارزیابی مهارتی، نیازی به ارایه مدرک تسلط زبان ندارند.

۲- دومین مرحله، Expression of Interest یا ابراز تمایل برای درخواست ویزا است. در این مرحله،‌متقاضی، اطلاعات امتیاز خود را به اداره مهاجرت استرالیا ارایه میکند و سیستم اتوماتیک اداره مهاجرت استرالیا، بر مبنای امتیاز متقاضی و در صورت داشتن امتیاز لازم، برای وی دعوتنامه برای اقدام برای ویزای استرالیا صادر میکند.

اخذ اسپانسرشیپ ایالتی هم در همین مرحله انجام میشود. این مرحله به حداقل چند هفته زمان نیاز دارد و در صورتی که امتیاز متقاضی به مقدار لازم نرسد، اطلاعات وی تا ۲ سال در سیستم ذخیره میشود.

۳- مرحله آخر، درخواست ویزا است که طی آن، اداره مهاجرت استرالیا تمامی مدارک متقاضی و وابستگان وی را دریافت میکند و در صورت تطابق مدارک ارایه شده با اطلاعات داده شده توسط متقاضی، ویزای متقاضی را صادر میکند. زمان لازم برای این مرحله متغیر است ولی به طور متوسط حدود ۹ ماه خواهد بود.

تجربه مهاجرت کاری در استرالیا

تجربه ایرانیانی که بعنوان مهاجر کاری وارد استرالیا شده اند میتواند برای ارزیابی متقاضیان مهاجرت به این کشور بسیار سودمند باشد. محض اطلاع شما، تجربه شخصی تعداد از مهاجرین ایرانی در استرالیا در صفحه زیر تشریح شده است.

تجربه های شخصی

برای صرفه جویی در وقت و هزینه، توصیه ما به شما در خصوص ترجمه مدارک برای کشور استرالیا، استفاده از ترجمه ناتی است.

ترجمه ناتی در تهران