سوالات متداول ویزای سرمایه گذاری استرالیا – ویزای ۱۸۸ استرالیا

چه شرایطی برای ویزای سرمایه گذاری استرالیا لازم است؟

ویزای سرمایه گذاری استرالیا یا همان ویزای ۱۸۸ استرالیا شامل چندین زیرشاخه است که محبوبترین (و البته ساده ترین) آن برای ایرانیان، نوع کارآفرینی یا Business Innovation است. حداقل شرایط برای ویزای سرمایه گذاری کار آفرینی از قرار زیر است:

  • داشتن سن پایین ۵۵ سال
  • داشتن کسب و کاری ثبت شده (جواز کسب برای اشخاص حقیقی و آگهی تاسیس برای اشخاص حقوقی)
  • داشتن سابقه فعالیت در حداقل دو سال از چهار سال گذشته
  • داشتن گردش مالی معادل تقریبی حداقل یک میلیارد و پانصد میلیون تومان در دو سال از چهار سال اخیر
  • داشتن دارایی معادل دو میلیارد و پانصد میلیون تومان ( ملک ، حساب بانکی، سرقفلی و غیره) از حداقل دو سال گذشته

آیا داشتن سابقه کسب و کار قبلی برای ویزاهای سرمایه گذاری استرالیا الزامی است؟

تقریبا بله مگر اینکه حداقل ۵ میلیون دلار استرالیا در این کشور سرمایه گذاری کنید!

آیا داشتن جواز یا آگهی تاسیس برای ویزای سرمایه گذاری کارآفرینی استرالیا الزامی است؟

بله، کسب و کار شما باید به صورت قانونی و رسمی ثبت شده باشد.

آیا این نوع ویزای سرمایه گذاری دائمی است؟

خیر، این ویزا موقت است و چهار سال و سه ماه اعتبار دارد ولی امکان تبدیل کردن این ویزا به ویزای دائم وجود دارد. برای دریافت ویزای دائم باید:

  • کسب و کاری در استرالیا تاسیس کنید و حداقل دو سال از تاسیس آن گذشته باشد.
  • در دو سال منتهی به درخواست ویزای دائم باید حداقل یکسال در استرالیا حضور داشته باشید.
  • کسب و کار شما باید حداقل ۳۰۰ هزار دلار استرالیا گردش مالی در سال منتهی به درخواست ویزای دائم داشته باشد.
  • سرمایه گذاری به ارزش حداقل ۲۰۰ هزار دلار استرالیا (متغیر بسته به ایالت مورد نظر) در کسب و کارتان داشته باشید.
  • مدیریت کسب و کار به طور مستقیم بر عهده شما باشد.

علاوه بر موارد بالا، داشتن یکی از دو شرط زیر هم الزامی است:

  • انتقال حداقل ۶۰۰ هزار دلار سرمایه به استرالیا و یا
  • استخدام حداقل دو کارمند استرالیایی در کسب و کار

مراحل و پروسه زمانی دریافت ویزای سرمایه گذاری استرالیا چگونه است؟

مراحل و زمان تقریبی درخواست ویزای سرمایه گذاری استرالیا از قرار زیر است:

۱- ارسال درخواست دعوتنامه به ایالت مورد نظر – زمان تقریبی حداکثر یک ماه

۲-دریافت دعوتنامه و ارسال درخواست ویزا و مدارک به اداره مهاجرت استرالیا – بازه زمانی دو ماهه

۳- قرارگیری در صف انتظار برای بررسی مدارک توسط اداره مهاجرت – حدود ۱۸ تا ۲۲ ماه

کدام ایالت استرالیا را انتخاب کنم؟

ترجیح بیشتر متقاضیان ویزای سرمایه گذاری استرالیا، سکونت در شهرهای سیدنی و ملبورن است. از همین جهت هم شرایط لازم برای دریافت دعوتنامه از این دو ایالت کمی سخت تر از بقیه است. به طور کلی، حداقل شرایط لازم برای ایالتها از قرار زیر است:

شهر مورد نظرشرط حداقل سرمایه فعلیشرط حداقل گردش مالی فعلیحداقل مبلغ سرمایه گذاری در استرالیا
سیدنیحدود 4 میلیارد تومانحدود 3 میلیارد تومان500 هزار دلار
ملبورنحدود 2.5 میلیارد تومانحدود 1.5 میلیارد تومان400 هزار دلار
بریزبنحدود 2.5 میلیارد تومانحدود 1.5 میلیارد تومان200 هزار دلار
پرتحدود 2.5 میلیارد تومانحدود 1.5 میلیارد تومان300 هزار دلار
آدلایدحدود 2.5 میلیارد تومانحدود 1.5 میلیارد تومان200 هزار دلار

اگر در دوره ویزای موقت نتوانیم شرایط مورد نیاز برای ویزای دائم را پیدا کنیم؟

با شرط اینکه از دو سال گذشته، کسب و کاری در استرالیا تاسیس کرده باشید و نشان دهید که همچنان تمایل به نگهداری کسب و کار خود در استرالیا دارید میتوانید برای تمدید ویزا بمدت تقریبا دو سال اقدام کنید. در این مدت فرصت دارید تا شرایط لازم برای تبدیل ویزای موقت به ویزای دائم را پیدا کنید.

آیا امکان دریافت ویزای دائم از ابتدا وجود دارد؟

بله، در صورتی که شرایط زیر را داشته باشید:

  • سن کمتر از ۵۵ سال
  • ارزش کسب و کار شما حدود حداقل یک میلیارد و دویست میلیون تومان باشد
  • گردش مالی کسب و کار شما در دو سال از چهار سال گذشته حداقل حدود نه میلیارد تومان در سال بوده است
  • حداقل چهار و نیم میلیارد تومان سرمایه دارید

البته افرادی هم که از طریق نوع دائم ویزای سرمایه گذاری وارد استرالیا میشوند همچنان باید در استرالیا کسب و کاری تاسیس کنند و در غیر اینصورت، ویزای آنها باطل خواهد شد.

آیا اقامت استرالیا صرفا از طریق خرید ملک ممکن است؟

خیر. بر خلاف بسیاری از کشورها، خرید ملک در استرالیا هیچ حقی برای دریافت اقامت موقت یا دائم در این کشور ایجاد نمیکند.

چه نوع سرمایه گذاری ای میشود در استرالیا انجام داد؟

برای دریافت ویزای سرمایه گذاری دائم استرالیا میتوانید تقریبا در هر کسب و کار قانونی در استرالیا سرمایه گذاری کنید. استثناء در این قانون، اجاره دادن ملک است که بعنوان کسب و کار مجاز برای این ویزا به حساب نمی آید.

ترجیح بسیاری از متقاضیان ایرانی برای تاسیس کسب و کار در استرالیا، خرید امتیاز تاسیس شعبه برندهای معروف (فروشگاه، رستوران، کافه و غیره) است. مزیت این کار، کم کردن ریسک عدم موفقیت کسب و کار است از این جهت که برندی که شعبه آن را خریداری میکنید مسولیت انجام تحقیقات اولیه برای انتخاب محل تاسیس شعبه، انجام بازاریابی و به طور کلی انجام بیشتر موارد لازم برای شروع کار کسب و کار جدید را به عهده خواهد داشت.

خرید امتیاز تاسیس یک شعبه از رستوران زنجیره ای Subway در ملبورن، حداقل حدود ۲۵۰ هزار دلار استرالیا هزینه دارد.

آیا مدرک زبان برای این نوع ویزا اجباری است؟

خیر. داشتن مدرک زبان برای ویزاهای سرمایه گذاری استرالیا اجباری نیست ولی در صورت عدم ارائه مدرک آیلتس ۴.۵ در زمان اعطاء ویزا برای اعضاء بالای ۱۸ سال خانواده، مبلغ ۹۷۹۵ دلار استرالیا برای متقاضی اصلی و مبلغ ۴۸۹۰ دلار استرالیا برای بقیه اعضاء بالای ۱۸ سال باید بابت شرکت در کلاس های آمادگی زبان به دولت استرالیا پرداخت شود.

هزینه مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری چقدر است؟

واضح است که هزینه های ویزای سرمایه گذاری نسبت به سایر ویزاهای استرالیا بیشتر است. محض اطلاع شما، چکیده ای از هزینه های ویزای سرمایه گذاری کارآفرینی از قرار زیر است:

  • هزینه ارسال درخواست دعوتنامه به ایالت مربوطه : از مجانی (برای ملبورن) تا ۸۲۰ دلار استرالیا (برای سیدنی)
  • هزینه ارزیابی املاک : متغیر نسبت به ارزش املاک
  • هزینه حسابرسی برای حداقل دو سال گذشته: متغیر از سالانه پنچ تا نه میلیون تومان
  • هزینه ترجمه مدارک: متغیر حدود پنج تا ده میلیون تومان
  • هزینه وکیل: متغیر از شش تا پانزده هزار دلار استرالیا
  • هزینه ویزا (دریافتی توسط اداره مهاجرت):
    • متقاضی اصلی: ۵۳۷۵ دلار
    • عضو خانواده بالای ۱۸ سال: ۲۶۸۵ دلار
    • عضو خانواده پایین ۱۸ سال: ۱۳۴۵ دلار
  • هزینه نداشتن مدرک آیلتس ۴.۵ در زمان اعطاء ویزا:  ۹۷۹۵ دلار استرالیا برای متقاضی اصلی و ۴۸۹۰ دلار استرالیا برای بقیه اعضاء بالای ۱۸

آیا دریافت ویزا شامل تمامی اعضاء خانواده میشود؟

ویزای استرالیا شامل همسر، فرزندان پایین ۱۸ سال و فرزندان بین ۱۸ تا ۲۳ سالی که مشغول به تحصیل هستند خواهد شد. البته فرزندان بالای ۲۳ سال هم که بعلت معلولیت همچنان وابسته به متقاضی اصلی هستند میتوانند برای این ویزا اقدام کنند.

آیا تحصیل در استرالیا برای فرزندان در دوره ویزای موقت رایگان است؟

خیر. افرادی که در استرالیا ویزای موقت دارند باید هزینه تحصیل را پرداخت کنند. متوسط هزینه تحصیل در استرالیا برای مقاطع ابتدایی و متوسطه حدود ۱۰ هزار دلار استرالیا و برای مقاطع دانشگاهی حدود ۳۰ هزار دلار استرالیا در سال است.

نحوه انتقال سرمایه  از ایران به استرالیا به چه صورت است؟

انتقال سرمایه به استرالیا از طریق صرافیهایی که در ایران و استرالیا ثبت شده اند به راحتی امکان پذیر است. مبلغ ریالی وجه به حساب صرافی در ایران واریز میشود و در عرض چند روز کاری، معادل دلاری وجه به حساب متقاضی در استرالیا به صورت قانونی واریز خواهد شد.

آیا داشتن خانواده یا دوست در استرالیا کمکی به پروسه ویزا میکند ؟

تقریبا خیر. داشتن خانوده یا دوست نزدیک در استرالیا میتواند تاثیر اندکی در تسهیل دریافت دعوتنامه از اداره مهاجرت استرالیا داشته باشید ولی اثر دیگری ندارد.

شرایط دریافت پاسپورت استرالیا به چه صورت است؟

برای دریافت حق شهروندی و پاسپورت استرالیا باید ابتدا ویزای دائم استرالیا را دریافت کنید. چنانچه چهار سال در کشور استرالیا اقامت داشته باشید و یک سال آن هم با ویزای دائم باشد، میتوانید برای شهروندی این کشور اقدام کند. البته چهار سال نباید حتما بصورت پیوسته باشد و میتوانید به ازای هر سال، سه ماه خارج از استرالیا باشید.

آیا میتوانیم با افرادی که این مراحل را طی کرده اند صحبت کنیم؟

برای دادن تصویری واقعی از تجربه مهاجرت به استرالیا با ویزای سرمایه گذاری، تجربه یکی از افرادی که این مسیر را طی کرده است را به صورت سوال و جواب به اشتراک گذاشته ایم: