شرایط و راههای مهاجرت به استرالیا

اگر به کشور استرالیا به عنوان گزینه ای برای مهاجرت فکر کرده اید ، حتما سوالات بسیاری ذهن شما را درگیر کرده است.

شرایط ورود به استرالیا چیست؟ آیا من شرایط لازم برای اخذ ویزا را دارم؟ کدام مسیر بهترین انتخاب است؟

در این نوشته سعی کرده ایم که مختصری از شرایط لازم برای مهاجرت به استرالیا از راههای مختلف را شرح دهیم.

اخذ حق شهروندی کشور استرالیا

شرایط لازم برای اخذ حق شهروندی استرالیا و دریافت پاسپورت این کشور از قرار زیر است:

  • داشتن یکی از انواع ویزای دائم کشور استرالیا که باید حداقل یک سال از دریافت آن گذشته باشد.
  • اقامت و حضور در کشور استرالیا به مدت حداقل چهار سال

توجه داشته باشید که بر خلاف بسیاری از کشورها، دریافت حق شهروندی کشور استرالیا به طور مستقیم و بدون نیاز به اقامت در این کشور ممکن نخواهد بود. با توجه به این موضوع، توجه شما را به مختصری از شرایط دریافت انواع ویزاهای استرالیا (شامل دائم و موقت) جلب میکنیم.

مهاجرت به استرالیا از طریق تخصص یا مهارت بدون نیاز به داشتن کارفرما (غیر پزشکی)

متداولترین نوع مهاجرت به کشور استرالیا، مهاجرت از طرق تخصص یا مهارت است. شرایط لازم برای ویزاهای مهارت استرالیا از قرار زیر هستند:

  • داشتن کمتر از ۴۵ سال سن
  • داشتن مهارت کافی در زبان انگلیسی: حداقل نمره زبان مورد نیاز برای ویزاهای مهارت استرالیا، نمره آیلتس ۶ در هر مهارت است.
  • داشتن مهارت در شغلی که در حال حاضر در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا است: در اکثر موارد، متقاضیان نیاز به داشتن مدرک تحصیلی و سابقه کار مرتبط برای شغل مورد نظر خواهند داشت.
  • کسب حداقل امتیاز مورد نیاز اداره مهاجرت استرالیا: این امتیاز برای مشاغل مختلف متفاوت است و بر حسب فاکتورهایی مانند سن، مدرک تحصیلی، سابقه کار و سطح زبان انگلیسی متقاضی و همسر وی محاسبه میشود.

ویزاهای مهارت استرالیا که نیازی به داشتن کارفرما در استرالیا ندارند شامل ویزاهای ۱۸۹، ۱۹۰ و ۴۹۱ هستند.

ویزای ۱۸۹ استرالیا
ویزای ۱۸۹ استرالیا ویزایی دائم است و شامل امتیاز بیمه درمانی در استرالیا میشود. این ویزا توسط دولت فدرال این کشور اعطاء میشود و به خاطر شرایط خوب آن، پرطرفدارترین ویزای مهارت استرالیا است.

ویزای ۱۹۰ استرالیا
ویزای ۱۹۰ استرالیا ویزایی دائم است و شامل امتیاز بیمه درمانی در استرالیا میشود. این ویزا توسط یکی از ایالتهای شش گانه این کشور اعطاء میشود و شرط اصلی آن، اقامت و کار به مدت حداقل دو سال در یکی از ایالتهای استرالیا است.

ویزای ۴۹۱ استرالیا
ویزای ۴۹۱ استرالیا ویزایی ۵ ساله با مزیت دریافت خدمات بیمه درمانی این کشور است. این ویزا توسط ایالتها اعطاء میشود و شرط آن برای تبدیل شدن به ویزای دائم، اقامت و کار به مدت حداقل سه سال در مناطق کم جمعیت استرالیا است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ویزاهای مهارت استرالیا میتوانید از این صفحه بازدید فرمایید:

مهاجرت کاری به استرالیا و امتیاز بندی ویزای کار استرالیا

مهاجرت پزشکان به استرالیا

سن بالای جمعیت در استرالیا و تعداد اندک پزشکان ، شرایط ساده پذیرش پزشکان نسبت به کشورهایی همچون آمریکا و نیوزلند ، و همچنین درآمد بالا ، بر تمایل پزشکان برای مهاجرت به کشور استرالیا افزوده است.

به طور کلی سه مسیر اصلی برای مهاجرت پزشکان به استرالیا وجود دارد:

  • اقدام به عنوان پزشک عمومی
  • اقدام به عنوان پزشک متخصص
  • اقدام به عنوان مدیر درمانگاه

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مهاجرت پزشکان به استرالیا میتوانید از این صفحه بازدید فرمایید:

مهاجرت پزشکان به استرالیا

مهاجرت به استرالیا از طریق داشتن کارفرما در استرالیا

مهاجرت به استرالیا از طریق داشتن کارفرما در استرالیا هم امکان پذیر است. شرایط کلی برای ویزای ۴۸۲ (TSS) که ویزای حمایت کارفرما است از قرار زیر است:

  • داشتن حمایت رسمی یک کارفرما در استرالیا
  • داشتن حداقل ۲ سال سابقه کار مرتبط با شغل پیشنهادی در استرالیا
  • داشتن نمره آیلتس ۵

البته توجه داشته باشید که پیدا کردن کارفرما در استرالیا برای متقاضیانی که در حال حاضر در ایران هستند بسیار دشوار خواهد بود و این ویزا بیشتر مناسب افرادی است که در استرالیا حضور دارند.
این ویزا بین دو تا چهار سال اعتبار دارد و امکان تبدیل آن به ویزای دائم بستگی به شغل متقاضی دارد.

مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری یا کارآفرینی

راه متداول دیگر مهاجرت به استرالیا برای ایرانیان، اقدام برای ویزای سرمایه گذاری استرالیا است. معمولترین و آسانترین نوع ویزای سرمایه گذاری استرالیا، ویزایی چهارساله است که در صورتی که دارنده ویزا به تعهدات خود برای سرمایه گذاری در استرالیا عمل کند میتواند به ویزای دائم تبدیل شود.

ویزای سرمایه گذاری استرالیا مختص افرادی است که دارای کسب و کاری ثبت شده در ایران (یا هر کشور دیگری) هستند و تمایل دارند در استرالیا سرمایه گذاری کنند. مزیت اصلی این ویزا، عدم نیاز به مهارت زبان انگلیسی و عیب آن، هزینه های بالا برای ارسال درخواست ویزا و همچنین تبدیل ویزای چهارساله به ویزای دائم است.

شرایط اصلی برای ویزای سرمایه گذاری استرالیا از قرار زیر است:

  • داشتن سن کمتر از ۵۵ سال
  • داشتن حداقل دو سال سابقه فعالیت با کسب و کاری ثبت شده در چهار سال اخیر (جواز کسب یا روزنامه رسمی)
  • داشتن اموال منقول و غیر منقول به ارزش حداقل ۲.۵ میلیارد تومان
  • داشتن گردش مالی سالیانه حداقل ۱.۵ میلیارد تومان در دو سال از چهار سال گذشته

چنانچه همه شرایط برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به استرالیا فراهم باشد و ویزای چهار ساله اولیه دریافت شود، متقاضی باید برای تبدیل این ویزا به ویزای دائم، شرایط زیر را مهیا کند:

  • تاسیس یک کسب و کار در استرالیا بعد از حداکثر دو سال از زمان دریافت ویزا
  • سرمایه گذاری در استرالیا به مبلغ حداقل ۲۰۰ هزار دلار استرالیا
  • داشتن گردش مالی سالانه ۳۰۰ هزار دلار استرالیا
  • انتقال حداقل ۶۰۰ هزار دلار سرمایه (کاری و شخصی) به استرالیا و یا استخدام دو نفر استرالیایی

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ویزای سرمایه گذاری استرالیا میتوانید از این صفجه بازدید فرمایید:

ویزای سرمایه گذاری استرالیا

تحصیل در استرالیا

تحصیل در استرالیا راه دیگر دریافت ویزای استرالیا است. البته دریافت ویزای تحصیلی استرالیا حقی برای اقامت دائم در این کشور ایجاد نمیکند و برای دریافت اقامت دائم، باید برای ویزای دیگری در استرالیا اقدام کرد.

محض اطلاع شما، هزینه های تقریبی تحصیل در استرالیا و همینطور امکان دریافت بورس برای دوره های مختلف در جدول زیر خلاصه شده است.

هزینه شهریه در سال هزینه زندگی در سال امکان دریافت بورس
دوره های دبستان و راهنمایی حدود ۱۰ هزار دلار استرالیا حدود ۲۰ هزار دلار استرالیا بسیار نادر
دوره لیسانس حدود ۳۰ هزار دلار استرالیا حدود ۲۰ هزار دلار استرالیا بسیار نادر
دوره فوق لیسانس حدود ۳۵ هزار دلار استرالیا حدود ۲۰ هزار دلار استرالیا بسیار نادر
دوره دکتری حدود ۴۰ هزار دلار استرالیا حدود ۲۰ هزار دلار استرالیا بله

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تحصیل در استرالیا میتوانید از این صفجه بازدید فرمایید:

تحصیل در استرالیا

ویزای استعداد های درخشان

ویزای استعدادهای درخشان مناسب افرادی است که در سطح بین المللی در رشته یا مهارت خاصی شناخته شده هستند و از حمایت سازمانی تخصصی در استرالیا برای اخذ ویزای استعداد درخشان برخوردارند.

ویزای استعدادهای درخشان یا نخبگان استرالیا

ویزاهای خویشاوندی استرالیا

ویزاهای خویشاوندی استرالیا شامل ویزاهایی هستند که نیاز به داشتن عضوی از خانواده در کشور استرالیا دارند. این عضو میتواند پدر یا مادر، خواهر یا برادر، فرزند، نامزد یا همسر، و حتی در مواردی فامیل دورتر هم باشد. انواع مختلف این ویزاها از قرار زیر هستند:

ویزاهای والدین

شخص اسپانسرکننده (حامی) در این ویزا باید فرزند متقاضی ویزا باشد و واجد شرایط برای اسپانسر کردن (حمایت) باشد به این صورت که علاوه بر داشتن حق شهروندی استرالیا (Australian Citizenship) یا اقامت دائم استرالیا (Permanent Residency) یا در مواقع خاص، شهروندی کشور زلاندنو، برای مدّت قابل قبولی ساکن استرالیا بوده باشد

شرط مهم برای ویزای والدین این است که تعداد فرزندان فرد متقاضی ویزا که واجد شرایط برای اسپانسر کردن (حمایت) والدین میباشند باید برابر با و یا بیشتر از تعداد فرزندان فاقد شرایط فرد متقاضی باشند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویزای والدین استرالیا میتوانید از این صفحه بازدید فرمایید:

ویزای والدین استرالیا

ویزاهای ازدواج و نامزدی

ویزاهای ازدواج و نامزدی شامل دو نوع ویزای کلی میباشند و مختص افرادی است که میخواهند از طریق همسر یا نامزد خود برای اخذ اقامت استرالیا درخواست دهند. این ویزاها شامل موارد زیر میباشند:

ویزای نامزدی استرالیا
این ویزا مختص متقاضیان خارج از استرالیا است و شرط اصلی آن، ازدواج فرد متقاضی ویزا با فرد اسپانسر کننده تا مدّت ۹ ماه بعد از اعطای ویزا میباشد. شخص اسپانسرکننده باید شهروند استرالیا، مقیم دائم استرالیا یا شهروند واجد شرایط زلاندنو باشد.

ویزای ازدواج استرالیا
برای این ویزا، فرد متقاضی میبایست از طریق همسر خود که باید شهروند استرالیا، مقیم دائم استرالیا یا شهروند واجد شرایط زلاندنو باشد مورد حمایت (اسپانسرشیپ) قرار گیرد.

توجه داشته باشید که ویزای صادر شده در ابتدا مدت دو سال اعتبار دارد و چنانچه روابط دو نفر پس از اتمام دوره ویزای موقت همچنان پابرجا میشود، امکان درخواست ویزای دائم وجود خواهد داشت.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویزای ازدواج و نامزدی استرالیا میتوانید از این صفحه بازدید فرمایید:

ویزاهای نامزدی و ازدواج استرالیا – ویزاهای ۳۰۰، ۳۰۹ و ۸۲۰ استرالیا

ویزاهای فرزندان

ویزاهای فرزندان استرالیا، مختص افرادی هستند که یکی از والدین آنها حق اقامت دائم یا شهروندی کشور استرالیا را دارد. فرد متقاضی باید شرایط سنی و تحصیلی و کاری لازم برای این ویزا را داشته باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویزاهای فرزند استرالیا میتوانید از این صفحه بازدید فرمایید:

ویزای فرزند استرالیا – ویزاهای ۱۰۱ و ۸۰۲ استرالیا

ویزای آخرین بازمانده خانواده (Remaining Relative)

این ویزا مربوط به افرادی است که تمام خانواده آنها (پدر، مادر، خواهر، برادر و فرزند) در استرالیا هستند و آمادگی اسپانسر کردن شخص متقاضی را دارند. برای اخذ این ویزا، فرد احتیاج به یک اسپانسر دارد که باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • سن بالای ۱۸ سال
  • شهروند یا مقیم دائم استرالیا
  • ساکن استرالیا
  • داشتن رابطه خانوادگی نزدیک با متقاضی ویزا

ویزای خویشاوند وابسته (Aged Dependent Relative)

این ویزا مربوط به افراد سالمند (بالاتر از ۶۵ سال) میباشد که به خویشاوندشان در استرالیا برای مراقبت از آنها احتیاج دارند. این مراقبت بیشتر جنبه مالی دارد و شامل موارد اولیه زندگی از قبیل تامین محل زندگی، غذا و غیره میباشد. در ضمن، فرد متقاضی نباید همسر یا شریک زندگی داشته باشد.

برای اخذ این ویزا، فرد احتیاج به یک اسپانسر دارد که باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • سن بالای ۱۸ سال
  • شهروند یا مقیم دائم استرالیا
  • ساکن استرالیا
  • داشتن رابطه خویشاوندی با متقاضی ویزا (پدر بزرگ، مادر بزرگ، خاله، دایی، عمو ، عمّه، برادرزاده و خواهرزاده)

ویزای خویشاوند یتیم

این ویزا مربوط به افراد زیر ۱۸ سال میباشند که هیچ کدام از والدینشان به دلایل مختلف مانند فوت، معلولیت ذهنی یا جسمی یا …، تونایی مراقبت از آنها را ندارند و احتیاج به خویشاوندشان در استرالیا دارند تا از آنها مراقبت کنند.

فرد متقاضی این ویزا باید مجرّد باشد و میتواند برای این ویزا هم در داخل استرالیا و هم خارج از استرالیا درخواست کند.

لازم به ذکر است که مضمون خویشاوند (Relative) در قوانین مهاجرت استرالیا شامل پدر بزرگ، مادر بزرگ، خاله، دایی، عمو ، عمّه، برادرزاده و خواهرزاده میشود.

ویزای فرزند خواندگی

این ویزا مختص افراد زیر ۱۸ سال میباشد که در خارج از استرالیا به سر میبرند و با استفاده از اسپانسرشیپ از طرف پدر خوانده و مادرخوانده، میتوانند برای این ویزا اقدام کنند.

شرایط مختلفی برای درخواست این ویزا وجود دارد. به طور مثال، فرد خردسال میبایست قبلا توسط پدر و مادر استرالیایی خود به فرزند خواندگی قبول شده باشد و حداقل ۱۲ ماه با آنها در خارج از استرالیا زندگی کرده باشد.

در ضمن، والدین باید به منظوری غیر از قبول فرزند خواندگی در خارج از کشور زندگی کرده باشند و همچنین، پروسه قبول فرزندخواندگی باید مطابق با قوانین کشور مربوطه صورت گیرد.

همچنین، با کسب مجوز از ایالت مربوطه در استرالیا، فرد خردسال میتواند بدون نیاز به موارد ذکر شده به طور مستقیم برای ویزای استرالیا درخواست کند.

فرد خردسال می­تواند با والدین نسبت خویشاوندی نیز داشته باشد امّا این موضوع مانع تحقیق دولت استرالیا در رابطه با شرایط درخواست ویزا نمیگردد.

مواردی که قبل از اعطاء ویزا در رابطه با فرزندخوانده توسط دولت مورد تحقیق قرار میگیرند عبارتند از:

  • سن
  • وضعیت والدین واقعی فرد
  • رابطه بین فرزند و پدر و مادر خوانده
  • شرایط زندگی قبلی فرزندخوانده
  • قانونی بودن پروسه قبول فرزندخواندگی در کشور مربوطه

هزینه مهاجرت به استرالیا