جایگزینی ویزای کار موقت

در تاریخ ۱۸ آوریل ۲۰۱۷، دولت استرالیا قانونی را مصوب کرد که طبق آن، ویزای ۴۵۷ که ویزای کار موقت استرالیاست، در مارس ۲۰۱۸ به طور کلی منسوخ و توسط ویزای جدیدی جایگزین خواهد شد. ویزای جایگزین که ویزای کمبود مهارت موقت یا TSS نام دارد، دارای ۲ زیر شاخه است که یکی از آنها تا مدت ۲ سال و دیگری تا مدت ۴ سال اعتبار خواهند داشت. برای توضیح بیشتر، در واقع افرادی که شغل آنها در لیست اول مشاغل استرالیا یا MLTSSL قرار دارد ویزای ۴ ساله و افرادی که شغل آنها در لیست دوم مشاغل استرالیا یا STSOL قرارداد، ویزای ۲ ساله دریافت خواهند کرد.

گفتنی است که هدف از این تغییرات، انطباق بیشتر ویزاهای کار موقت با کمبود واقعی نیروی کار در استرالیا و در نهایت،‌دادن اولویت در استخدام به کارکنان استرالیایی میباشد. در واقع تغییرات در این ویزا بخشی از برنامه دولت در اصلاح امور برای شفافیت و کارایی بیشتر ویزاهای موقت و دایم کاری استرالیا میباشد.

تغییرات اعمالی شامل موارد زیر میباشند:

-لیست مشاغل واجد شرایط جدید و کوتاهتر که با هدف تامین دقیقتر کمبود مهارت در استرالیا تهیه شده

– لزوم داشتن سابقه کار حرفه ای به مدت حداقل ۲ سال

-اعمال قانون لزوم پرداخت حداقل حقوق به کارکنان خارجی به منظور از بین بردن انگیزه کارفرمایان برای استخدام کارکنان خارجی برای پرداخت حقوق کمتر

– قابلیت تمدید ویزای ۲ ساله برای تنها ۱ بار

– قابلیت تمدید با دفعات متعدد ویزای ۴ ساله و همچنین اخذ اقامت دایم پس از ۳ سال

– نظارت بیشتر بر کارفرمایان برای رعایت حقوق کارمندان استرالیایی

– لزوم ارایه گواهی عدم سوءپیشینه برای متقاضیان این ویزا

– اعمال قوانین سخت تر برای مهارت انگلیسی متقاضیان ویزای دایم

-لزوم داشتن سن کمتر از ۴۵ سال در زمان اقدام برای ویزا

-علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، بسیاری از مشاغلی که همچنان در لیست مشاغل هستند نیاز به داشتن شرایط خاصی برای متقاضیان دارند و صرفا، وجود شغل متقاضی مهاجرت به استرالیا برای اخذ ویزای استرالیا و در نهایت، اخذ اقامت استرالیا کافی نخواهد بود.

به طور مثال، بسیاری از متقاضیان ایرانی مهاجرت استرالیا از طریق ویزای ۴۵۷ که دارای کسب و کار در ایران بودند، از شغل مدیر کل بازرگانی برای اخذ ویزای استرالیا استفاده میکردند. حال اینکه طبق مقررات جدید، تنها افرادی میتوانند تحت این شغل این ویزا را اخذ کنند که کسب و کار آنها دارای گردش مالی سالیانه حداقل ۱ میلیون دلار استرالیا باشد.