ویزاها و امتیازبندی جدید مهارت استرالیا – ویزاهای ۴۹۱، ۴۹۴ و ۱۹۱ استرالیا

بالاخره بعد از شایعه های مختلف در مورد برنامه اداره مهاجرت استرالیا برای محدود کردن سکونت مهاجرین تازه وارد در شهرهای بزرگ استرالیا ،جزئیات ویزاهای مهارتی جدید این کشور منتشر شد.

ویزاهای جدید مهارت استرالیا شامل سه نوع ویزای ۴۹۱، ۴۹۴ و ۱۹۱ هستند و قرار است از تاریخ ۱۶ نوامبر ۲۰۱۹ اجرایی شوند. با اجرایی شدن این ویزاها، ویزاهای کنونی ۴۸۹ و ۱۸۷ استرالیا که مختص مناطق دوردست هستند، لغو خواهند شد.

  • ویزای ۴۹۱ استرالیا مهمترین ویزا برای متقاضیان ایرانی خواهد بود و در واقع ویزایی است که اکثر متقاضیان در ایران میتوانند برای آن اقدام کنند. این ویزا موقت است و ۵ سال اعتبار دارد.
  • ویزای ۴۹۴ استرالیا مختص افرادی است که از حمایت (اسپانسرشیپ) یک کارفرما در استرالیا برخوردارند. این ویزا موقت است و اجازه کار و تحصیل را به صاحب ویزا میدهد.
  • ویزای ۱۹۱ استرالیا از نوع دائم است و  مختص کسانی است که موفق به دریافت ویزای ۴۹۱ یا ۴۹۴ استرالیا شده اند و حداقل سه سال در مناطق دوردست استرالیا زندگی و کار کرده اند.

لازم به ذکر است که با اجرایی شدن ویزاهای بالا، ویزاهای ۱۸۹ و ۱۹۰ کنونی استرالیا همچنان به قوت خود باقی خواهند ماند.

در ضمن، اداره مهاجرت استرالیا تعریف جدیدی برای مناطق دوردست استرالیا ارائه کرده است که از قرار زیر است:

تمامی شهرهای استرالیا به غیر از سیدنی، ملبورن، گلدکست (Gold Coast)، بریزبین و پرث جزو مناطق دوردست حساب میشوند.

در ادامه به توضیح درباره ویزاهای جدید مهارتی استرالیا میپردازیم.

ویزای ۴۹۱ استرالیا

خلاصه

این ویزا از ۱۶ نوامبر ۲۰۱۹ جایگزین ویزای ۴۸۹ کنونی استرالیا میشود و مختص مهاجرت از طریق مهارت به مناطق دوردست استرالیا است. اقدام برای این ویزا نیاز به حمایت (اسپانسرشیپ) از طرف یک ایالت یا عضو خانواده در استرالیا دارد.

مدت اعتبار این ویزا ۵ سال است و در صورت داشتن شرایط مورد نیاز، متقاضی میتواند بعد از ۳ سال اقامت در استرالیا، برای ویزای دائم ۱۹۱ استرالیا اقدام کند.

ظرفیت این ویزا، حداکثر ۱۴۰۰۰ متقاضی در سال است.

هزینه ویزا

  • متقاضی اصلی: ۳۷۵۵ دلار استرالیا
  • همسر یا فرزند بالای ۱۸ سال: ۱۸۷۵ دلار استرالیا
  • فرزند پایین ۱۸ سال:‌ ۹۴۰ دلار استرالیا
  • در صورتی که عضو خانواده بالای ۱۸ سال در هنگام صدور ویزا حداقل نمره آیلتس ۴.۵ نداشته باشد، مبلغ ۴۸۹۰ دلار استرالیا باید به اداره مهاجرت استرالیا پرداخت شود.

شرایط لازم برای ویزا

  • کسب حداقل ۶۵ امتیاز طبق لیست امتیازبندی جدید
  • دریافت دعوتنامه از طرف اداره مهاجرت استرالیا
  • حمایت (اسپانسرشیپ) از طرف خانواده یا ایالت در استرالیا
  • داشتن کمتر از ۴۵ سال سن
  • داشتن گواهی ارزیابی مثبت شغلی (Positive Skill Assesment) از سازمان ارزیابی مربوطه
  • داشتن حداقل نمره آیلتس ۶ در همه مهارتها
  • دادن تعهد برای زندگی و کار در مناطق دوردست استرالیا

توضیحات بیشتر در مورد این ویزا

همانطور که در بالا اشاره شده است، اولین شرط لازم برای ویزای ۴۹۱ استرالیا، کسب حداقل ۶۵ امتیاز طبق لیست امتیازبندی جدید ویزاهای مهارت استرالیا است.

لیست امتیازبندی جدید برای ویزای ۴۹۱ استرالیا

در لیست امتیازبندی مختص این ویزا، تغییرات زیر اعمال شده است:

  • امتیاز حمایت (اسپانسرشیپ) ایالت یا خانواده در استرالیا از ۱۰ به ۱۵ افزایش یافته است.
  • فارغ التحصیلان بعضی از رشته های مهندسی، علوم و ریاضی، ۱۰ امتیاز دریافت میکنند.
  • متقاضیان مجرد ۱۰ امتیاز دریافت میکنند.
  • متقاضیانی که همسرشان، آیلتس ۶ در هر مهارت داشته باشند ۵ امتیاز دریافت میکنند.
  • متقاضیانی که همسرشان،  آیلتس ۶ در هر مهارت داشته باشند و مدرک ارزیابی مثبت در یک رشته مورد نیاز اداره مهاجرت استرالیا داشته باشند، ۱۰ امتیاز دریافت میکنند.

برای اطلاع از نحوه امتیازبندی کنونی ویزاهای کاری استرالیا میتوانید از این صفحه بازدید فرمایید:

مهاجرت کاری به استرالیا و امتیاز بندی

دریافت دعوتنامه

برای دریافت دعوتنامه، متقاضیان باید حداقل ۶۵ امتیاز داشته باشند. نحوه ارسال دعوتنامه برای متقاضیان از قرار زیر است:

  • متقاضیان مجرد و همینطور متقاضیانی که همسرشان آیلتس ۶ در هر مهارت داشته باشند و مدرک ارزیابی مثبت در یک رشته مورد نیاز اداره مهاجرت استرالیا داشته باشند، در اولویت اول قرار میگیرند.
  • متقاضیانی که همسرشان، آیلتس ۶ در هر مهارت داشته باشند در اولویت دوم قرار میگیرند.
  • متقاضیانی که همسرشان هیچ کدام از شرایط زبان انگلیسی و مهارت را نداشته باشند در اولویت سوم قرار میگیرند.

کاملا واضح است که اداره مهاجرت استرالیا سعی کرده است که در قوانین جدید، مهارتهای همسر متقاضیان ویزاهای مهارت را با دقت بیشتری در نظر بگیرد.

حمایت (اسپانسرشیپ) از طرف خانواده یا ایالت استرالیا

اخذ اسپانسرشیپ ایالتی برای این ویزا مشروط به قوانین ایالت مربوطه برای اسپانسر مشاغل مختلف است.

در صورتی که فرد بخواهد از حمایت عضو خانواده در استرالیا برای این ویزا استفاده کند، فرد اسپانسر باید:

  • دارای حق اقامت دائم یا حق شهروندی استرالیا باشد و بالای ۱۸ سال سن داشته باشد.
  • مقیم منطقه دوردستی باشد که متقاضی قصد مهاجرت به آن را دارد.
  • باید تعهد دهد که حداقل تا ۲ سال از لحاظ مالی، متقاضی را حمایت میکند.
  • عضو درجه یک خانواده متقاضی یا عضو درجه یک خانواده همسر وی باشد.

در قوانین مهاجرت استرالیا، عضو درجه یک خانواده شامل پدر بزرگ یا مادر بزرگ، والدین، فرزند، خواهر یا برادر، خواهرزاده یا برادرزاده، عمو، عمه، دایی، خاله و همینطور بزرگترین پسرخاله (یا پسر عمو یا پسر دایی و یا پسر عمه) میشود.

زندگی و کار در مناطق دوردست استرالیا

یکی از شرایط لازم برای این ویزا، دادن تعهد برای کار و زندگی در مناطق دوردست استرالیا است.

طبق تعریف اداره مهاجرت استرالیا، تمامی شهرهای استرالیا به غیر از سیدنی، ملبورن، گلدکست (Gold Coast)، بریزبین و پرث جزو مناطق دوردست حساب میشوند.

نکته بسیار مهم این است که دارندگان ویزا، اجازه نقل مکان بین مناطق دوردست مختلف استرالیا را خواهند داشت.

ویزای ۴۹۴ استرالیا

خلاصه

این ویزا از ۱۶ نوامبر ۲۰۱۹ جایگزین ویزای ۱۸۷ کنونی استرالیا میشود و مختص مهاجرت از طریق مهارت به مناطق دوردست استرالیا با حمایت یک کارفرما در استرالیا است و اقدام برای این ویزا نیاز به حمایت (اسپانسرشیپ) یک کارفرما در استرالیا دارد.

مدت اعتبار این ویزا ۵ سال است و در صورت داشتن شرایط مورد نیاز، متقاضی میتواند بعد از ۳ سال اقامت در استرالیا، برای ویزای دائم ۱۹۱ استرالیا اقدام کند.

ظرفیت این ویزا، حداکثر ۹۰۰۰ متقاضی در سال است.

هزینه ویزا

  • متقاضی اصلی: ۳۷۵۵ دلار استرالیا
  • همسر یا فرزند بالای ۱۸ سال: ۱۸۷۵ دلار استرالیا
  • فرزند پایین ۱۸ سال:‌ ۹۴۰ دلار استرالیا
  • در صورتی که عضو خانواده بالای ۱۸ سال در هنگام صدور ویزا حداقل نمره آیلتس ۴.۵ نداشته باشد، مبلغ ۴۸۹۰ دلار استرالیا باید به اداره مهاجرت استرالیا پرداخت شود.

شرایط لازم برای ویزا

  • حمایت (اسپانسرشیپ) از طرف یک کارفرما در استرالیا
  • داشتن کمتر از ۴۵ سال سن
  • داشتن حداقل ۳ سال سابقه اشتغال در شغلی که جزو لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا است
  • داشتن گواهی ارزیابی مثبت شغلی (Positive Skill Assesment) از سازمان ارزیابی مربوطه
  • داشتن حداقل نمره آیلتس ۶ در همه مهارتها
  • دادن تعهد برای کار نزد کارفرما در مناطق دوردست استرالیا

توضیحات بیشتر در مورد این ویزا

ویزای ۴۹۴ استرالیا مختص افرادی است که از حمایت یک کارفرمای استرالیا برخوردارند. مزیت بزرگ این ویزا این است که متقاضیان نیازی به کسب ۶۵ امتیاز نخواهند داشت.

البته پیدا کردن کارفرمای استرالیایی برای متقاضیانی که در خارج از استرالیا هستند بسیار مشکل خواهد بود.

افرادی که حداقل ۳ سال با این ویزا در استرالیا زندگی کنند میتوانند برای ویزای دائم ۱۹۱ استرالیا اقدام کنند.

ویزای ۱۹۱ استرالیا

خلاصه

ویزای ۱۹۱ استرالیا ویزایی دائم است و صرفا مختص افرادی است که بعد از حداقل سه سال زندگی و کار  با یکی از ویزاهای ۴۹۱ یا ۴۹۴ استرالیا در مناطق دوردست، شرایط لازم برای اخذ ویزای دائم را پیدا میکنند.

هزینه ویزا

  • متقاضی اصلی: ۳۸۵ دلار استرالیا
  • همسر یا فرزند بالای ۱۸ سال: ۱۹۵ دلار استرالیا
  • فرزند پایین ۱۸ سال:‌ ۱۰۰ دلار استرالیا

شرایط لازم برای ویزا

  • زندگی و کار در مناطق دور دست استرالیا با یکی از ویزاهای ۴۹۱ یا ۴۹۴ استرالیا به مدت حداقل ۳ سال
  • داشتن حداقل درآمد سالانه مورد نظر اداره مهاجرت استرالیا (هنوز مبلغ دقیق اعلام نشده است)

توضیحات بیشتر در مورد این ویزا

ویزای ۱۹۱ استرالیا جایگزین ویزای ۸۸۷ کنونی این کشور خواهد شد و امکان دریافت اقامت دائم را برای دارندگان ویزاهای ۴۹۱ و ۴۹۴ استرالیا فراهم خواهد کرد.

این ویزا ۲ شرط اصلی دارد:

۱- متقاضی باید حداقل ۳ سال در مناطق دوردست استرالیا زندگی و کار کرده باشد.

۲- متقاضی باید حداقل درآمد سالانه مورد نظر اداره مهاجرت را در استرالیا داشته باشد.

افرادی که ویزای ۱۹۱ استرالیا را دریافت کرده اند، دیگر به مناطق دوردست استرالیا محدود نیستند و میتوانند به هر مکانی در استرالیا نقل مکان کنند.

فلسفه تغییرات جدید اداره مهاجرت استرالیا

در حال حاضر، حدود دو پنجم از جمعیت تقریبا بیست و پنج میلیون نفری استرالیا در سیدنی و ملبورن زندگی میکنند و این مساله، باعث ایجاد مشکل برای زیرساختهای شهری مانند ترافیک سنگین و فشار بر روی سیستم بیمه درمانی شده است. دولت استرالیا علت اصلی افزایش سریع جمعیت در این شهرها را مهاجرت میداند و معتقد است که اجبار کردن مهاجرین تازه وارد به سکونت در شهرهای کوچک میتواند به حل این مشکل کمک کند.

متخصصان مهاجرت بر این باورند که اگرچه این طرح میتواند برای حل مشکل تراکم جمعیت بسیار سودمند باشد ولی اجرایی کردن آن راحت به نظر نمیرسد. انتظار میرود که تا ۱۰ سال آینده، جمعیت هر دو شهر سیدنی و ملبورن از مرز هشت میلیون نفر عبور کند.

اداره مهاجرت استرالیا در حال حاضر هم سیاستهای زیادی برای هدایت مهاجران تازه وارد به شهرهای کوچک دارد. به طور مثال، بسیاری از افرادی که از طریق ویزای مهارت ۴۸۹ وارد استرالیا میشوند، ملزم هستند به مدت ۲ سال در شهرهای کوچک زندگی کنند. البته تحقیقات نشان میدهند که مهاجرین (که بسیاری از آنها از شهرهای شلوغ می آیند) به راحتی با زندگی در شهرهای کوچک اخت میگیرند و در صورت وجود کار برای آنها، الزاما اصراری به زندگی در شهرهای بزرگ ندارند. این در حالی است که بسیاری از شهرهای نسبتا کوچک استرالیا مانند تاسمانی در تلاشند تا با وضع قوانین ساده تر، مهاجرت به این شهرها را تسهیل کنند و به افزایش جمعیت این شهرها و متعاقبا، رونق اقتصادی محلی کمک کنند.

ویزای استعدادهای درخشان یا نخبگان استرالیا