استفاده از امتیاز همسر برای مهاجرت به استرالیا

با توجه به مقررات جدید و نسبتا دشوار مهاجرت به استرالیا و مشکل قریب به اتفاق متقاضیان مهاجرت استرالیا برای جمع کردن امتیاز لازم برای اخذ اقامت استرالیا، ‌اخذ ۵ امتیاز از طریق همسر می­تواند برای متقاضیان ویزای استرالیا مساله ای حیاتی باشد.

برای استفاده از ۵ امتیاز همسر مهاجرت استرالیا برای متقاضیان ایرانی ، اول از همه باید ازدواج به طور رسمی ثبت شده باشد. یعنی افرادی که نامزد هستند و یا رابطه De Facto دارند نمی­توانند از این امتیاز بهره ­مند شوند.

شرط بعدی استفاده از این امتیاز، وجود شغل همسر در لیست اول مشاغل استرالیا (MLTSSL) است. در این صورت، همسر می­ بایست دارای Assessment مثبت از سازمان ارزیابی مربوطه باشد.

شرایط ارزیابی سازمانهای مختلف به نسبت شغل متقاضی متغیر است و به همین علت، ممکن است همسر نیاز به سابقه کار، مدرک زبان و غیره داشته باشد ولی به طور کلی، برای دریافت ۵ امتیاز ذکر شده توسط همسر، نیاز به نمره آیلتس ۶ در همه مهارتها می­باشد.

البته ذکر این نکته لازم است که برای اکثر قریب به اتفاق ویزا های مهارت و سرمایه ­گذاری استرالیا، ارایه نمره آیلتس ۴.۵ برای همسر در هنگام اخذ ویزا الزامی می­باشد و در غیر اینصورت، متقاضی نیاز به پرداخت مبلغ ۴۸۸۵ دلار استرالیا به عنوان جریمه خواهد داشت که در عوض، می­تواند در استرالیا در دوره های آموزش انگلیسی شرکت کند. البته این مساله محدود به همسر نمیشود و برای تمام متقاضیان ثانویه بالای ۱۸ سال الزامی است.

سوال دیگری که برای بسیاری از متقاضیان مهاجرت به استرالیا وجود دارد این است که به طور کلی، آیا داشتن همسر و فرزند تاثیری در بر روند درخواست ویزای استرالیا دارد یا خیر؟ در جواب باید بگوییم که داشتن همسر و فرزند به جز افزایش هزینه درخواست ویزا هیچ تاثیری بر روند مهاجرت استرالیا ندارد.

البته همانطور که در بالا عنوان شد، تحت شرایطی، همسر متقاضی می­تواند ۵ امتیاز به امتیاز متقاضی اقامت استرالیا اضافه کند. علاوه بر این، این نکته را هم در نظر داشته باشید که برای اکثر این ویزا ها، همسر متقاضی یا فرزند بالای ۱۸ سال وی، نیاز به ارایه مدرک آیلتس ۴.۵ و در غیر اینصورت، پرداخت جریمه زبان خواهند داشت.